Art of Silk

koronak01

Üdvözöllek az oldalon!

Ha eddig eljutottál az oldalamon, akkor biztosan érdekel a selyemmel való “játék”. Mert hát nekem kicsit játék is ez a tevékenység, élvezem és örömmel veszek részt benne. Mutatok néhány videót, amelyeken elég jól követhető miről szól maga a műveletsor.

Ajánlom figyelmedbe!

Ezen a videón végigkövethető…

  • ha fényképről dolgozunk….
  • lerajzoljuk egy papírra, lehetőleg minél jobb másolatot készítsünk mert javít a kész festmény külalakján. Ha valakinek könnyebb, át is lehet először pauszpapírra kopírozni. (Nincs mindenkinek jó grafikai érzéke). Ha megvan a papírrajz…
  • Jól látható sötét kontúrt adunk a papírrajznak is, hogy át tudjuk vinni a motívumot a selyemre.
  • A motívumot fel is rajzolhatjuk a selyemre. Ha valakinek nincs még gyakorlata felvinni közvetlenül a guttát a selyemre rajz után, annak lehetősége van a selyemre átmásolni a motívumot illanó filctollal . Ez a toll megkönnyíti azok munkáját akik hobbiból vagy kezdőként állnak neki a munkának.
  • A toll nem fog sokáig megmaradni, mert levegőre elillan, így a gutta kontúrt mindenképp fel kell vinni a selyemre, ez adja meg a kép-motívum alapjait.
  • A gutta használata biztos kezeket igényel, határozott mozdulatokkal, mégis lágyan kell felvinnünk a kontúranyagot a selyemre. nem maradhatnak ki hézagok, mert ott átfolyik a festék és komoly problémát okozhat munkánkban. Nálam nincs megoldhatatlan probléma,  én is találkoztam már ezzel a hibával, nem kell megijedni.Ha még nem 100% a megértésed, festés közben azzá válhat! Gyakran belső munkák, felismerések, változások, „nagy kérdések” inspirálhatják a leginkább tartalmas, mély mondanivalójú műveket!

koronak01

Mi van, ha azt érzed, elrontottad?

  • Ez nem olyan… ráadásul nem tökéletes a megvalósítás, hibák csúsztak be… Kuka… belső kritikusod elemében van, ha hagyod.Ilyenkor egy jobb megoldás felé visz, ha eszedbe idézed: a selyemfestést nem lehet elrontani!Lehet ez a jelmondatod akár… Hagyd, hogy megvédjen a kritikus helyzetekben! Kicsit félreteheted a munkád, lehiggadhatsz… Friss szemmel ránézve aztán szinte mindig kiderül, hogy nem is olyan borzasztó… felidézheted magadban az azt érzetet, amiből a kép születik benned… sőt, ha jobban megnézzük, még lehet rajta dolgozni… és akkor jönnek a zseniális ötletek! Végezetül egy titkos jelmondat, amely segít, hogy eredeti, izgalmas és megismételhetetlen alkotásokat hozz létre:

Bátran rontsd el!

Átgondoljuk mi a motívum-rajz küldetése és kreatív gondolkodással rugalmasan kitaláljuk hogyan lehet trükkösen elfedni, kijavítani a hibát.

Ezen a videón jól látható, hogy a kontúrtechnika után mi a következő lépés, és milyen óvatos, precíz, meggondolt mozdulatokkal kell a festéket “megmutatni” a selyem számára. Megfigyelni hogy viselkedik a festék és azt a selyem hogy fogadja be. Először csak keveset majd lehet bátrabban.

koronak01

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s